9/9/09

Δισεκατομμύρια γιὰ τοὺς τραπεζῖτες, χρέη γιὰ τὸν λαό!

τοῦ Σέλντον Ἔμραϊ

«Ἂν ὁ Ἀμερικανικὸς Λαὸς ἐπιτρέψη ποτὲ στὶς ἰδιωτικὲς τράπεζες νὰ ἐλέγξουν τὴν ἔκδοσι νομίσματος, τότε αὐτὲς καὶ οἱ ἑταιρεῖες, οἱ ὁποῖες ἀναπτύσσονται στὴν περιφέρεια τῶν τραπεζῶν, ἀρχικῶς μὲ τὴν ἔκδοσι πληθωριστικοῦ χαρτονομίσματος καὶ ἐν συνεχείᾳ μὲ τὴν ἐλάττωσι τῶν τιμῶν, θὰ ἀποστερήσουν ἀπὸ τὸν λαὸ τὴν περιουσία του καὶ κάποια μέρα οἱ ἀπόγονοί του θὰ ξυπνήσουν ἄστεγοι σὲ μιὰ ἤπειρο, τὴν ὁποία κατέκτησαν οἱ πρόγονοί του.»

Τόμας Τζέφερσον

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΩ ΖΟΥΝ Σ΄ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ". Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΗ ΧΡΕΗ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΦΡΑΣΙ:
«ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ ΘΑ ΕΧΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΗ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ».
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ «ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΥΠΗΡΞE Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ.

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. Ο ΟΡΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΞΥΛΟΣΑΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΤΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΥΛΟΣΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ", ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΟΡΦΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΕΔΩ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΡΤΙ, ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΑΣ, ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΥΛΟΣΑΝΙΔΑ. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΛΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.

Η ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΗ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ! ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ 1%-2% ΚΕΡΔΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΙ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ" ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΕΚΑΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Ή ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ.
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΥ.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΙ ΤΟΥΣ, Η ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Ή ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Ή ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1930.

Η ΠΤΩΣΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟ 1930
ΤΟ 1930 ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ Η ΙΚΑΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ, ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑ, ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΤΟ ΤΗΛΕΤΥΠΟ, ΟΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΟΥΤΕ Η ΠΕΙΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΟΥ 1930 ΕΛΕΙΠΕ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΗΡΝΟΥΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΗΔΗ ΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΧΘΕΝΤΑ ΑΓΑΘΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Η ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΟΜΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΩΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟ, ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ" ΚΑΙ ΠΩΣ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ". ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ; ΟΧΙ!
ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΝΑΙ!
Ο Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1930 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ! ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ 1934 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΔΙΕΣ, ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Η "ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ" ΕΛΕΒΕ ΤΕΛΟΣ! ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΕΡΜΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ "ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ" ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ. ΑΥΤΗ Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ
ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΑΝΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΣΑΝ Ή ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜIA ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ: "ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ".

ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ"
ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΩΔΗΓΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΕΔΩ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1913, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΠΡΙΝ ΤΟ 1913 ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΝ, ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ 1913 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ FEDERAL RESERVE ACT. ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΙ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ( ΤΟ FEDERAL RESERVE BOARD) ΚΑΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΔΙΑΙΡΟΥΝΤΟ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΧΡΗΜΑ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ. Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ "ΔΙΑΧΩΡΙΖΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" (ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΜΩΣ "ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"). Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΛΛΟΝ, ΠΑΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΛΕΞΙΣ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ» ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΩΝΥΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ" ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ! ΑΠΟ ΤΟ 1913 "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ" ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΚΟ. ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΡΗΤΟ: "Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ, ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ". ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕ "ΧΡΕΟΣ" ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΟΔΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ ΟΣΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ", Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗ ΣΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ. ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ Ή ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΚΟ! ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΗ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ Η.Π.Α. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.
ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ; ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟ 1913 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ 1.000.000.000.000 (ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ ΜΟΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ!" ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΕΡΠΗ ΑΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ "ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ "ΑΠΟΘΕΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ" ΣΧΕΔΟΝ 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ" 16 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ 1000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ. ΕΦ' ΟΣΟΝ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1863 (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ) ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΝ ΤΙΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ, ΣΥΧΝΑ ΑΞΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΔΑΝΕΙΟ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ.
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΕΠΑΝΕΞΟΦΛΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 1913, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ Ή ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΕΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΛΠΙΔΕΣ.
ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΣΕ ΥΨΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ (ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ) ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΑΝΕΙΖΩΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΜΩΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ" ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΟΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ. ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΕΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 255.931, 20 ΔΟΛΛΑΡΙΑ.
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΗ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ Ή ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙ, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΚΟ 14% ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗ 710,92 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 255.931, 20 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΤΟΤΕ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΑ ΕΧΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ Ή ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΕΠΙΤΑΓΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ.
Ο ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΩΝ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ: 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ".
ΕΤΣΙ Ο ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ (ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΚΤΗΣΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 255.931 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 20.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ! (ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΚΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ 4 ΣΠΙΤΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ!)
ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ, Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ (ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ) ΑΦΑΙΡΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΑΛΛΟΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΡΓΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΗ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΟΚΟ 18%.
ΒΗΜΑ 1ο: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ 5000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ, ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, Κ.ΛΠ.) ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ 6500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ.
ΒΗΜΑ 2ο: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 180 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 1500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ ΟΣΑ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΠΙΣΤΩΣΗ) ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1913 (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΗΜΕΡΩΝ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΣ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ, ΕΞΟΦΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 25% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΗ 50% ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΤΟ ΡΕΥΣΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΟ 95% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ "ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ, "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ" ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΔΑΝΕΙΟ", ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ Ή ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΤΕ! ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΧΑΡΤΙ, ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΤΙ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΑΣ;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΤΟ 1910 ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΕΙΧΕ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ή 12,40 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΧΡΕΗ.
ΤΟ 1920, 6 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΩΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 24 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ή 228 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ.
ΤΟ 1960 ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 284 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ή 1575 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ.
ΤΟ 1981 ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΕΗ, ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΕΣ (ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ!)
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ "ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΙ" ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ. ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ, ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ Σ΄ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΚΕΡ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ (ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ) ΑΠΟ ΕΝΑΝ "ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 10% - 15% ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΜΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ Ή ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΤΟΥ. Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ) ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" . Ο "ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ (ΔΑΝΕΙΣΕΙ) ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΝΑ "ΕΝΕΧΥΡΟ", ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, Κ.Λ.Π.) ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ (ΤΟΚΟΣ). ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ (ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ) ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ" ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΚΕΡ, ΔΙΟΤΙ Σ΄ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΚΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ
ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΛΑ". ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΝΕΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ 2% - 5% ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ) ΚΑΙ 18% ΤΟΚΟ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ. ΣΗΜ. ΜΕΤ.) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ.

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΟΤΑΝ Θ΄ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΡΕΗ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ" ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΟΥΣΕ Ή ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, ΟΠΩΣ Ο ΤΟΚΟΣ, ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΑΝΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΩΜΕΘΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑ ΔΑΠΑΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ». ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ. ΟΙ «ΕΧΘΡΟΙ» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ», ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ", Κ.Λ.Π. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΣ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ". Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙ, ΟΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΗΘΙΚΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΕΛΕΙΩΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ.

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ, ΚΑΚΟΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΙΣΕΩΣ ΛΑΟ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΛΑΟ. ΕΤΣΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΥΓΧΥΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΑ ΗΘΗ, Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, Η ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ, ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΗΘΙΚΟ, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤHΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΥΠΗΡΕΤΗ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ. ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΞΑΝΑ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΧΡΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ: "ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ" (ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ, Ε 742)· ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (4.16) ΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ: "ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ".
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ. ΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΗ;
ΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ (ΧΡΗΜΑ) ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ:
ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΟΧΟΣ
ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΙΑΣ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΑΝ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟ ΘΑ ΔΙΕΤΑΖΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΥΠΩΣΙ) ΕΝΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΩΣΙ ΘΑ ΗΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 20 ΜΟΝΟ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ, ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ.
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΘΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ "ΑΧΡΗΣΤΟ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΥΦΕΣΗ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΙΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΕΣ" ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ (ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ "ΥΦΕΣΕΩΣ". ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΦΑΝΗ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ. Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ 1863 ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.

ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ. ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ 60.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 255.931 ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ 195.931 ΔΟΛΛΑΡΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΧΡΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΑ 1700, ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΤΟΣΟ, ΩΣΤΕ ΗΛΘΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ, ΕΘΕΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΣΤΑ 1863 ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΩΝ ΡΟΘΣΙΛΝΤ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΕΔΟΘΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΡΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΘΝΗ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑ ΑΠΗΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1935 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗ ΑΛΜΑΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1935 ΕΩΣ ΤΟ 1945 ΧΩΡΙΣ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΠΕΖΙΤΩΝ. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
Η ΕΚΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΕΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΟΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ». ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΛΕΗ: «ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΘΗΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ».

ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΡΗΜΑ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ. ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ “ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ” ΜΕΤΑΛΛΩΝ. ΟΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΑΡΓΥΡΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ. ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΣ, ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΪΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΧΡΕΗ.
ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΤΑ ΑΚΟΜΗ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ. Η ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ¨. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ “ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ” ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ. Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ “ΑΥΤΟΣ” ΩΦΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.
ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΜΙΚΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΑΝ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΣΩΣΤΑ Ή ΗΤΑΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Μ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.
ΜΙΑ ΕΠΑΡΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ Μ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΝΕΧΥΡΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΨΟΥΣ 10.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ 1000 ΜΕ 2500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ “ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ”, “ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ”, “ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ”, ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ.
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΧΡΕΗ, ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΑΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ, Η ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΙΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ 300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΘΑ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ;
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ. ΙΣΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1913. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 1913 ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ, ΩΣΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, Ο ΚΛΗΡΟΣ, Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΟΜΗ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΡΕΩΓΡΑΦΑ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΧΡΕΩΓΡΑΦΑ, ΠΟΛΥΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, “ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ”, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΩΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΤΙΖΟΥΝ ΥΔΑΤΟΦΡΑΚΤΕΣ Ή ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ. ΤΡΕΛΛΟ Ή ΑΝΟΗΤΟ; ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΕΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ “ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ”.
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ “ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ” ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑ, ΣΠΑΤΑΛΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΕΗ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΣΑΝ “ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ”, “ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, “ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ”, “ΥΠΕΡΔΕΞΙΟΥΣ”, “ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ” ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ “ΦΑΣΙΣΤΕΣ” ΚΑΙ “ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”. ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ. ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ.
ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΕΦΟΡΙΑ, Η E.P.A., H O.S.H.A, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ. ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΗ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙ “ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ”, ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΣΕΙΣ, ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ. Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. ΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ” ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ) ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ” ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ (ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ). ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΕΩΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ”. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΚΑΙ “ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ”.
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ “ΒΑΛΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ”. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ: “ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Μ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
ΕΙΘΕ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ.

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ 1913. ΤΟ 1975 ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (H.R. 4316) ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.
ΟΙ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1976 ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΩΚΕΑΝΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ Ή ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ “ΑΥΤΟΙ”; “ΑΥΤΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ¨ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ” ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΝΩΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ (ACLU), ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΣΟΣΙΕΪΝΤΕΝΤ ΠΡΕΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ), ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΑΪΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΪΜΣ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΝΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΑΪΜ ΚΑΙ ΝΙΟΥΣΓΟΥΪΚ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΗΛΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ, Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΑΣ Ή Ο ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ “ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΧΑΟΣ” – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΙΑΣ ”ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ” ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ “ΛΥΣΗ” ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Πηγή: http://neoellhn.gr